24 Kasım 2009 Salı

mille deja-vu

kadınlar tarafından mı bu şekilde algılanıyor yoksa gerçekten durum böyle mi bilmiyorum. kadınsınızdır bir adamla tanışırsınız. o ilk tanışmadan bellidir ki bu iki insan arasında flörtik bir durum olacak, bakışır gülüşürsünüz falan filan. hele o ilk tanışma şahanedir. sonra bir şekilde yeniden bir araya gelinir. eğer kadın kısmısı olarak bu adama kendisinden hoşlandığınızı belli ederseniz ne yazık ki erkek bunu asla atlamaz, egosu hiç atlamaz.

hayır yani, adamın egosunun tavan yapmaması için ille de vurdumduymaz, ille de cool mu olmak lazım? İki gözünün içine bakıp gülümsemeyim mi ben? Nedir yani bu kadar zor olan? Niye uğraşırız olmadığımız bir insan gibi davranmaya? Neyse bir kere laf ağzınızdan çıktı. Adama belli ettiniz. Evet, bundan sonrası nedense malum...

Adam kuyruğu yanmış it gibi kaçmaya başlar. Yahu bir dur be!! Seni Adile Naşit'in Tarık Akan'ı oturttuğu gibi zorla nikah masasına falan oturtmuyoruz. İlle beni seveceksin, pembe panjurlu evimizde 8 çocuğumuz olacak falan gibi bir imada da bulunduğumu sanmıyorum. ya benimsin ya toprağın gibi bir iyelik hırsım da yok...

Ama adam kayıptır işte. Telefonlar açılmaz, gördüğünde canım cicim şahane ama gerisi yok. öküzdür işte. bildiğin öküz. Etrafındakiler bu öküz sen bırak bunu derler, anlamazsın. Yok bir kere senin de damarına basılmıştır işte. Anlamaya çalışırsın sorunu. Hayır yani ne oluyor? Ben ne yapmış olabilirim ona? Herkes birbirinden hoşlanmak zorunda değil. Bunu anlayabilecek kadar zekam da var. Peşinden kovalayan yok, nereye kaçıyorsun ki?

Sonra bu adamlara ne oluyorsa, birdenbire, farkedersin ki, istese çok da güzel flört ediyorlar. Başka biriyle konuşabiliyorlar, sevişebiliyorlar, ertesi gün karşına bu da yeni sevgilim diye çıkartabiliyorlar. Olabiliyor demek ki. Yapabiliyorlar.

Sen de bir başka öküzün kollarına koşmaya hazır, yepyeni bir kalp kırıklığı ve deja vu ile kalakalıyorsun işte. çivi çiviyi sökerdi değil mi?

3 yorum:

  1. deneme için boşver yazıcam sadece çünkü yazdığım bütün yorum gitmiiiiş! tekrar yazamıyceem :(

    YanıtlaSil
  2. diyordum ki sen hesap kitap sevmiyosan, hesaplı kitaplı flörtleşmelerin ne manası var? boşver, adam manyakmış. çıkacak elbet hepimize düzgün bi adam. amin.

    YanıtlaSil